חברת פרנו יצרנית האבסינת הראשון הודיעה כי תשוב ותייצר את משקה האניס על פי המתכון המקורי
ימיו של משקה האבסינת אשר יוצר לראשונה באופן מסחרי על ידי חברת פרנו (Pernod) הצרפתית, ידעו עליות ומורדות רבות.
במשך 95 שנה, החל משנת 1915 וממש עד לאחרונה, בשנת 2007, נאסר משקה האבסינת למכירה בארצות הברית ועל פני שנים רבות במהלך המאה ה 20, נאסר למכור את המשקה גם באירופה, הכל על רקע הגדרתו כסם ממכר ומעורר הזיות. עוד בטרם נאסר למכירה ולשתייה, נהנה האבסינת מתור הזהב שלו, רבות בשל האהדה הרבה שלה זכה בשלהי המאה ה 19 ובראשית המאה ה 20 בצרפת ובפרט בקרב הבוהמיה הפריזאית – האמנים, הפילוסופים, הסופרים והמשוררים, אשר קשרו למשקה הקשרים רומנטיים הרווחים עדיין עד היום בתרבות בת-זמננו.
כעת, קרוב למאה שנה לאחר המועד שבו נאסר המשקה לראשונה למכירה, הודיעה יצרניתו המקורית - פרנו, כי תחדש ימיו של המשקה כקדם ותחזור ותייצר אבסינת לפי המרשם המקורי. אָבְּסִינְתְ (Absinthe או absinth) הוא משקה חריף השייך למשפחת משקאות האניס המכיל אחוז גבוה של אתנול ומתובל בתמציות צמחים, בהן צמח הלענה ממין לענת האבסינת (Artemisia absinthium). צבעו של המשקה ירוק, וטעמו מזכיר טעם של אניס. המרכיב הכימי של המשקה תוּיוֹן (thujone), הוא אשר נחשב בזמנו כגורם להשפעותיו ההזייתיות של המשקה.
על פי פרסום באתר prnewswire.com, השינוי בהרכב המרשם עליו הודיעה כעת חברת פרנו, יוצר 3 הבדלים עיקריים לעומת המשקה כפי שיוצר מאז ביטול האיסור על הפצתו: ראשית, תזקיק הבסיס ישתנה מתזקיק על בסיס דגן ניטרלי לתזקיק טבעי מענבים, כאשר מקורם של הענבים יהיה מאזור לנגדוק שבדרום צרפת, ממש כמו במתכון המקורי משנת 1800; שנית, המרכיב העיקרי לייצור האבסינת – כוכב הלענה, יגיע מאזור Pontarlier שבצרפת, אזור הגידול ההיסטורי של הצמח והמקום שבו נוסד בשנת 1805 המפעל המקורי אשר ייצר את המשקה. שלישית, צבעו הירוק הייחודי של המשקה יתקבל מעתה באופן טבעי, על ידי השרייה של סרפד ירוק, במקום באמצעות הוספת צבעים מלאכותיים, כפי שנעשה עד עתה. בשל צבעו הייחודי של האבסינת זוכה הוא לעתים תכופות לכינוי la Fée Verte (הפיה הירוקה).
לנוכח אחוז האלכוהול הגבוה וריכוזי השמנים שבאבסינת, נוהגים לוגמי האבסינת, המכונים אבסינתרים, למהול כל מנת אבסינת ב 3-5 מנות מי - קרח, דבר הגורם למשקה להיעכר, פעולה זו מכונה 'לאוצ'ינג'. המים הנוספים משמשים לעתים אף להמסת סוכר אותו מוסיפים למשקה, לצורך המתקתו. ההכנה נחשבת לחלק חשוב מחוויית שתיית האבסינת, והיא אף הפכה למסורת הכוללת כפות אבסינת ואביזרים ייעודיים אחרים. טעמו של האבסינת דומה לזה של ליקר-עשבים, מריר מעט אך מורכב, בשל מגוון העשבים שבו. רמת האלכוהול במשקה מגיעה בדרך כלל ל- 50% - 55%.