לאחר הבהלה לזהב והבהלה לנדל"ן, משקיעים רבים מעדיפים לעבור לסוגי ויסקי נדירים - שמחיריהם שוברים שיאים
בעקבות הירידה החדה במחירי יינות יוקרה, משקיעים רבים בעולם פונים לנתיב השקעה אחר בתחום המשקאות החריפים- וויסקי. מסתמן כי הביקוש לוויסקי סקוטי הולך וגובר בשנים האחרונות, אך המזקקות מתקשות לעמוד בקצב ביקוש זה, ובעקבות זאת מחירם של בקבוקי וויסקי נדירים, המיוצרים גם מחוץ לסקוטלנד מזנק לגבהים חדשים.
אחת הסיבות לעלייה במחירים כאמור, היא שמזקקות הוויסקי לא מצליחות לעמוד בביקוש, בשל העובדה כי ייצור וויסקי דורש תקופת יישון ארוכה יחסית. הדבר יוצר מעיין "כדור שלג" שלא ניתן לעצירה- ככל שמחירי הוויסקי הנדירים עולים, הפיתוי לשמור על הבקבוקים, גם הפשוטים יותר, גובר. רמת המחירים הנוכחית גורמת לצרכן להסס לפני פתיחת הבקבוק ובכך להקפיץ את הביקוש.
על פי דיווח בבלומברג, יצרניות וויסקי סקוטיות כמו מקאלן, בואומור ודאלמור מנסות להגדיל את התפוקה שלהן, ואולם לוויסקי הסקוטי יש תחרות דווקא ממזקקות יפניות כמו קריוזאווה ויאמאקאזי, שמחירי הבקבוקים שלהם שוברים שיאים. בקבוק ויסקי בן 50 מתוצרת ימאקאזי נמכר לאחרונה תמורת יותר מ 33 אלף דולר במכירה פומבית, בבית המכירות בונהאמס שבהונג קונג. בחודש ינואר נמכר בקבוק נדיר של מקאלן תמורת 630 אלף דולר.
נראה כי בקבוקי הוויסקי המיוחדים נמכרים כיום במחיר שהוא יותר מכפול מהמחיר המקומי. לפי מדד ההשקעה בוויסקי שמפורסם על ידי יצרנית הוויסקי היילנד, התשואה הממוצעת על 100 סוגי הסינגל מאלט המובילים הגיעה ל 400% מתחילת שנת 2008 ועד לחודש יולי השנה. אם משווים את ההשקעה בוויסקי, לתחומים אחרים כמו מניות, ניתן לראות שבאותה תקופה עלה מדד S&P 500 ב 31$ ומדד Liv-ex ,למחירי 100 היינות היקרים ביותר, ירד ב 2%. מאז השיא שנרשם במדד Liv-ex ביוני 2011, הוא ירד ב 35%.