תוצאות מחקר חשוב שנערך בארצות הברית
המגזין "דקנטר" מביא דיווח לגבי מחקר חדש שפורסם בארצות הברית ואשר בחן את השאלה האם עליית רמת האלכוהול ביינות העולם נובעת משינויים אקלימיים? המחקר ניתח נתוני אקלים מן השנים 1992 – 2009 ודגם למעלה מ- 129,000 יינות (כ-80,400 אדומים וכן כ-47,000 לבנים), מכל רחבי העולם.
עורכי המחקר יצרו "אינדקס חוֹם", על ידי קביעת ממוצע טמפרטורות המינימום והמקסימום במדינות יצרניות היין אשר נבחנו, על פני עונת הגידול. המחקר מצא שאינדקס החום במרבית המדינות, גדל באופן משמעותי פחות, מאשר עליית רמת האלכוהול ביינות של אותן מדינות בתקופה המקבילה וכי לא ניתן לפיכך לייחס את ההתחממות, כגורם מרכזי העומד מאחורי העלייה המתמשכת ברמת האלכוהול.
על פי נתוני המחקר, האחוז הממוצע של אלכוהול ביין עלה ב-1.12% במשך 18 שנה, מממוצע של 12.7% לממוצע של 13.82%. עלייה זו הינה גבוהה באופן משמעותי מזו אשר ניתן היה לצפות לה לנוכח ההתחממות האקלימית, עלייה צפויה של 0.05% מדי שנה. על פי תחשיבי עורכי המחקר, תידרש עלייה מטאורית של 6.67 מעלות צלזיוס בטמפרטורה הממוצעת במהלך עונת הגידול, על מנת לגרום לעלייה של אחוז אחד בתכולת האלכוהול הממוצעת.
עורכי המחקר מייחסים לפיכך את העלייה ברמת האלכוהול בעיקר להעדפות השוק ופחות להתחממות הגלובלית.
המחקר גם מצא אי התאמות בין רמת האלכוהול שצוינה בתוויות לעומת זו שנמצאה בבקבוק בפועל, כאשר ב-57% מהמקרים, רמת האלכוהול בפועל עלתה על זו שצוינה, כאשר ההפרשים הגבוהים ביותר (בממוצע 0.45% מתחת לרמה המצוינת), נמדדו ביינות אדומים מן העולם החדש. גם תופעה זו יוחסה על-ידי החוקרים להעדפות השוק – חששות הצרכנים מרמות אלכוהול גבוהות מדי – וכן לשיקולי מיסוי, באשר במדינות שונות (בעיקר ארצות הברית), שיעור המס המוטל משתנה על פי רמת האלכוהול.