הכרה למדינת פלסטין אולי מדשדשת אבל הבירה מטייבה כבר מוערכת ומקובלת בעולם
בירה שמקורה במבשלה קטנה בעיירה הפלשתינאית טייבה, המצויה בגדה המערבית מצפון לירושלים, כובשת את שווקי העולם. אתר albawaba.com מדווח על הצלחתה המסחררת של הבירה הפלסטינית, הזוכה להצלחה רבה בגרמניה, יפן, ארה"ב ועוד.
בימים מלאי התקווה שלאחר הסכמי אוסלו, החליטה משפחת חורי, מן העיירה טייבה הממוקמת כ- 35 ק"מ מצפון לירושלים בתחומי הרשות הפלשתינאית, לפתוח את מבשלת הבירה הביתית הראשונה באזור. הסכמי השלום אמנם לא המריאו מאז, אולם הבירה של טייבה הרקיעה שחקים. הבירה הרעננה והחדה, הנמכרת בארבעה טעמים שונים, מוגשת כיום ברבות ממסעדות הגדה המערבית, בעיקר בערים הנוצריות ואף פרצה אל מעבר לשטחים וגם מעבר לים. 4,000 בקבוקים לשעה מיוצרים במבשלה, אשר הלכה וגדלה ומפרנסת כיום משפחות רבות. מבקרים רבים מגיעים למבשלה ובעיקר, מדי שנה בחודש אוקטובר, במהלך ה"אוקטוברפסט" הפלשתינאי שיוזמים בעליה.
עד לאינתיפאדה השנייה נמכרה בירת טייבה גם בישראל, אולם בשנים האחרונות אין היא משווקת בתחומי הקו הירוק ועל כן נאלצו בעלי המבשלה לפתח שווקים חדשים והם עושים זאת בגדול, בין היתר ב"מכה" של הבירות – גרמניה. אולם השוק העיקרי של המבשלה הוא דווקא ביפן הרחוקה. 6,000 חביות בירה בשנה מיוצאות ליפן, כ- 10% מכלל הייצור של המבשלה. ביפן עצמה צורכים כתשעה מיליארד ליטר בירה בשנה.
בזכות הבירה, הפך גם השם "טייבה" למפורסם ולא בכדי, באשר משמעות השם בערבית הינו בין היתר: "טעים".