אחד מיצרני היין הגדולים בעולם נאלץ להיפטר מאלפי גלונים של יין על רקע מכירות חלשות בארה"ב
טעות קולוסאלית בהערכת המכירות הצפויות בשוק האמריקני בשנת 2012, חייבה את אחד מיצרני היין הגדולים בעולם –Treasury Wine Estates Ltd, להשמיד אלפי גלונים של יין בשווי מוערך של 145 מיליון דולר אמריקני, כך מדווח העיתון The Wall Street Journal במהדורת האינטרנט שלו.
החברה חולשת על שוק ייצור יין אדיר, הכולל בין היתר את יינות יקב Beringer האמריקאי ואת יקב Penfolds האוסטרלי והיא נשענת באופן משמעותי על מותגים פחות יוקרתיים בשוק היין האמריקני, שהוא כיום שוק היין הגדול בעולם. חברת Treasury הודתה כי בשנה שעברה שגתה בהערכת דרישות השוק האמריקני, מה שלא הותיר לה ברירה אלא להשמיד כמות עצומה של יינות אשר עברו את שיאם.
הבעיה העיקרית היא חיי המדף הקצרים של היינות הזולים בעלי אחוז האלכוהול הנמוך יחסית, המהווים חלק ניכר ממכירות היין של החברה בארה"ב. בין אותם יינות מצוי למשל הזינפנדל הלבן, יין סמוק חצי יבש עד חצי מתוק אשר במשך שנים היה חביב השוק האמריקני ואולם לאחרונה איבד את אהבת הקהל והוחלף בעיקר על ידי המוסקטו. גם יינות אוסטרליה איבדו לאחרונה את גדולתם בארה"ב והוחלפו בעיקר על ידי יינות מארגנטינה, צ'ילה ודרום אפריקה. העלייה שחלה בצריכת היין בשוק האמריקני לא הורגשה במכירותיה של חברת Treasury מטעם נוסף והוא שמרבית יינותיה בארה"ב מכוונים לשוק המחירים הנמוכים, בעוד שלאחרונה מעדיפים האמריקנים יינות איכותיים ויקרים יותר.
להבדיל מיין בצובר אשר עודפיו מועברים לרוב לזיקוק, אין הדבר משתלם כאשר מדובר ביין שכבר בוקבק. אי לכך, נוהגים היצרנים לאסוף מן המפיצים בקבוקי יין שטרם נמכרו ועברו את שיאם ולהשמיד את הבקבוקים על תכולתם, לצורך מיחזור, במקרה כזה גם זוכים היצרנים לקבל החזרי מס בגין הפסדיהם. חברת המשקאות הבינלאומית כבר הודיעה שבשנת 2013 בכוונתה להקטין מאוד את כמות היין שתשווק לארה"ב, מה שצפוי להקטין את רווחיה התפעוליים בסך של כ 30 מיליון דולר אוסטרלי (כ 27 מיליון דולר אמריקני).