חשבתם פעם להמציא תערובת קפה ולקרוא לה על שמכם? שרון בן דוד מצאה את המקום שיעשה זאת בדיוק עבורכם: בלב שוק הכרמל מסתתרת לה מעבדת קפה אשר תבחן את הפרופיל והטעם האישי שלכם, ויחד תמציאו את הקפה מחדש - עד למארז ולתמחור הסופי. יאללה, תתעוררו !
התאווה למוצר שנושא חותם אישי, אגו בקיצור, היא כוח משמעותי בעולם השיווק. לשף ג'יימי אוליבר יש סדרת גאדג'טים למטבח ולאייל גולן יש בושם, אז למה לא קפה אישי? Coffee Lab מתמחה בקפה על כל צדדיו, החל מזנים וקלייה ועד ציוד. בנוסף, וכאן החידוש, המעבדה מאפשרת ללקוחות להרכיב תערובות קפה לפי טעמם האישי ולקנות כל פעם קצת.
הבעלים, אמיר האס ויוסי ברזילי, מומחים ומכורים לקפה, פתחו את המקום לפני פחות משנה, ברחוב רבי מאיר בלב שוק הכרמל, לאחר שזיהו חוסר בקפה איכותי לצריכה אישית. "לקפה יש אורך חיים מוגבל, עד כחודש", אומר האס, "אנו מעריכים את איכות הקפה האיטלקי המיובא לארץ, אך עד שהוא מגיע ללקוח הוא כבר בן חודשיים-שלושה ואף חצי שנה, הרבה מעבר לטווח הרצוי". הטריות משפיעה על הטעם ומכאן קצרה הדרך עד למקום שמטפל בכל שלבי הקפה In House ושיווק ישיר ללקוח.
הלקוח עובר תחקור איזה קפה הוא מעדיף במונחי בשומת, גוף, חמיצות ואפילו בהשוואה לקפה של יצרנים מסחריים. הדמיון ליין אינו מקרי וכך גם עולם המושגים. אחר כך מתחיל שלב ניסוי וטעייה, עד לקבלת התוצאה הרצויה
מגמת הקפה האישי (Specialty Coffee), אשר החלה לפני מספר שנים, נמצאת בסימן עלייה כחלק מביקוש גובר לקפה ארטיזן ולתערובות בוטיק. לב לבה של החנות הוא "מעבדה" ובה 38 סוגי קפה מארצות שונות, המשמשים להרכבת תערובות. לא רק אספרסו אלא גם פילטר וקפה שחור. התערובות כוללות זנים יוקרתיים כדוגמת ג'מייקה בלו מאונטיין, קופי רויאל וקופי לואק ("קפה שנטחן מפולים שעברו במערכת העיכול של נמייה", מסביר האס), קפה אורגני ועוד.
תערובות המדף פונות לרוב הקהל, אך יש אניני טעם עם דרישות מיוחדות. אחת מהם היא הקונדיטורית סיליה רגב ("רביבה וסיליה"), לקוחה קבועה שהרכיבה תערובת לפי טעמה האישי. הבעלים אהבו, ותערובת "סיליה" נמכרת בחנות על בסיס קבוע. איך מרכיבים תערובת אישית? כמו כל מוצר אחר, הכל מתחיל בלקוח. הלקוח עובר תחקור איזה קפה הוא מעדיף במונחי בשומת, גוף, חמיצות ואפילו בהשוואה לקפה של יצרנים מסחריים. הדמיון ליין אינו מקרי וכך גם עולם המושגים. אחר כך מתחיל שלב ניסוי וטעייה, עד לקבלת התוצאה הרצויה. מר וגס או עדין ומתקתק, כל החלופות פתוחות. גם לשיטת ההכנה יש משמעות. הלקוח מציין את שיטת החליטה המועדפת עליו, וזו נכנסת לשקלול בחירת הזנים. חובבי אספרסו, שיטת חליטה אגרסיבית, יקבלו המלצה להימנע מזנים עדינים כדי לא לאבד חלק ניכר מהבשומת.
בשלב הבא נכנס לתמונה הידע של הבעלים בקלייה, תוצר של שעות רבות מול התנור. התהליך מתבצע תוך השגחה מתמדת, כי פספוס של שניות עלול לחרוך את הפולים. סומכים רק על עצמכם? "אין בעיה, בואו להשתמש במכונות הקלייה שלנו במקום להסריח את הבית. זהו שירות שאנו מספקים ללקוחות", אומר האס. לאחר הקלייה מגיע שלב הטחינה, פונקציה של מכונת הקפה בבית. למה? טעות בעובי הטחינה עלולה לסתום את המכונה. בתום התהליך הנתונים מוכנסים למחשב שבחנות, ומעכשיו לא צריך לזכור בראש שום דבר שקשור לקפה. בפעם הבאה שתגיעו לחנות הפרטים יישלפו כדי לייצר בדיוק את התערובת החביבה עליכם. אין צורך לכתת רגליים ולחפש חנייה, אפשר להזמין באינטרנט ולקבל בדואר. גם לא צריך להתחייב לכמות מסחרית כי טריות היא שם המשחק, ולכן אפשר לרכוש אפילו חצי קילו בכל פעם. לא טעים? החזירו וקחו תערובת אחרת. הכבוד שרוחשים כאן לקפה גובר על כל שיקול מסחרי, ובלבד שהלקוח יצא מרוצה.
הקונספט של Coffee Lab משלב מקצוענות עם אהבה לקפה ורצון להפיץ את הבשורה. זוהי נקודת המוצא לסדנאות, טעימות, מכירת ותיקון מכונות קפה ודף פייסבוק עם מאות חברים. 100 מכורי קפה כבר רשמו על שמם תערובות אישיות והיד עוד נטויה. החנות ממוקמת בלב שוק הכרמל, ובהתאם לדרישה ייפתחו סניפים נוספים ברחבי הארץ. המחיר הוגן למרות שמדובר במוצר בוטיק, אלא אם בוחרים דווקא בזן KONA מהוואי ב-1,297 שקל לקילו...