מחקרים מוכיחים כי קפה מפחית השפעתן של תרופות לטיפול באי סדירות בלוטת התריס
רבים מאיתנו מתחילים את היום בכוס קפה. אנשים לא מעטים, כאלו הסובלים מליקויים בתפקוד בלוטת התריס, פותחים את הבוקר שלהם גם עם גלולות המיועדות להסדיר את פעילות הבלוטה במהלך היום. מחקרים אחדים אשר פורסמו לאחרונה ואשר אודותם דווח באתר thyroid.about.com, מצאו כי כוס הקפה והטיפול התרופתי לבלוטת התריס, אינם הולכים טוב ביחד, לפחות כאשר מדובר בתרופות הסינטטיות המיועדות כתחליף הורמונאלי, מסוג Levothyroxine (בשמות הגנריים Synthroid, Levoxyl, Eltroxin).
מסתבר ששתיית כוס קפה או אספרסו בד בבד עם נטילת התרופות, או אפילו זמן קצר ועד כשעה לאחר נטילתם, עלולה להשפיע באופן משמעותי על קליטת התרופה בגוף. במחקר אחד, אשר פורסם בירחון Thyroid, נמצא שרמת הקליטה של התרופה ירדה בשל צריכת קפה בסמוך לנטילתה, בשיעורים של בין 23%- 55%. עם זאת, המחקרים טרם נתנו תשובה חד משמעית לשאלה אם גם לקפה נטול קפאין יש השפעה דומה ומצד שני, מהי השפעתם לעניין זה של משקאות אחרים המכילים קפאין, או של תה. טרם נבדקה גם השפעת הקפה על קליטתן של תרופות אחרות אותם נוהגים ליטול הסובלים מאי סדירות של בלוטת התריס, מעבר לסוג שצוין לעיל.
מכל מקום, המלצה ברורה אחת כבר קיימת לגבי נוטלי תרופות מסוג Levothyroxine, והיא להמתין לפחות שעה אחת, בין נטילת התרופה לבין שתיית קפה או אספרסו. אפשרות אחרת, הפתוחה בפני כל אילו אשר אינם יכולים להיפרד מן הקפה של הבוקר, הינה להתייעץ עם הרופא המטפל לגבי אפשרות נטילת התרופה לפני השינה, במקום בבוקר, אם כי מרבית המומחים ממליצים באופן כללי על נטילת תרופות מסדירות פעילות בלוטת התריס דווקא בבוקר, לצד מים בלבד וכשעה לפחות לפני אכילת מזון, או נטילת תוספים, המכילים ברזל, סידן או סיבים.