פרס מפעל חיים בתחרות TerraVino 2013
מתוך הנאום: האיש אותו אנחנו מכבדים הערב בפרס על מפעל חיים, חגג לפני כשבוע את יום הולדתו ה 76 ולפני כחודש את הולדת נכדו השניים עשר. איש זה המגדיר את מקצועו - ניהול, נשאל בשנת 1986 האם הוא רוצה להתמנות ככונס או מנהל של אגודת הכורמים ויקבי כרמל מזרחי. התשובה הייתה ברורה! חזונו ועשייתו בין השנים 1986 ל 2002 הצילו מחד את כרמל מזרחי מחובותיה ומאידך שינו את ההתייחסות לענף היין בישראל ומחוצה לה.
הוא מעיד על עצמו, שהייתה לו ההרגשה שהוא ידע מה צריך לעשות, כדי לשנות את פני הדברים. ואכן מיד לאחר שמילא את המטרה הראשונה – לשרוד!, החל בפעולות שלא מעט מהן הביאו בתחילתן להרמת גבה בקרב הסובבים אותו ולברכות בסופן.
בחזונו, ראה את היינות הישראלים מתאימים עצמם לתעשיית היין העולמית. חלק מחזון זה, הוביל אותו לשינוי תמהיל הענבים האדומים והלבנים לטובת האדומים, הוא הוביל נטיעות של זני איכות כמו קברנה סוביניון, מרלו ושיראז, שלח בוגרי פקולטות לחקלאות וכימיה ללמוד ייננות בצרפת, ארה"ב ואוסטרליה ע"ח האגודה, כדי להביא ידע מחו"ל. הוא דאג לצייד את היקבים בציוד מודרני וחדיש כנהוג בעולם ואף שימש זרוע דמיונית לסוכנות היהודית, בהביאו יינן יהודי מצורפת. הוא קלט עולים (ייננים ואחרים) ממדינות שונות, לעבודה ביקבים. ייננים אלו עומדים היום בראש היקבים המובילים בישראל.
בתקופתו, נערכו נטיעות חדשות באזורים: קאיומי, כרם בן זמרה, זרעית, עמק קדש, מירון, רמת הגולן ויתיר. ומי האמין אז בכלל שיקב יתיר שנבנה בתקופתו יעלה ויצליח כל כך בארץ ובעולם? היה זה עוד צעד בהפרחת השממה.
קבלו, את מי שמאמין, שיין הוא מוצר שצריך להיות חלק מאבות המזון של האדם בימינו. שהגיע הזמן שיין ישראלי טוב בחו"ל, יפסיק להיתפס כהפתעה. קבלו את האדם, שאת תוצרי פועלו והישגיו, אנו מרגישים היום ונרגיש עוד שנים רבות בעתיד.
אז נכון, גם הוא מכה על חטא, על כך שלא הצליח יתר על המידה בנושא ייצוא היין הישראלי והעלאת צריכת היין בישראל, אבל האם מישהו יכול לקחת ממנו יצוא מוצלח של כ 20 מיליון ליטרים בשנה, וודקה תוצרת כרמל, דווקא לרוסיה ופולין?
לכתבה המלאה אודות אברהם בן משה לחץ/י כאן