אילו מותגים של בירה מכילים יותר מן הפלואוריד הרעיל החודר לבירה דרך מאגרי המים?
לאחרונה שב ועלה לדיון בארץ הוויכוח הרפואי הנצחי, בשאלה אם נכון או לא נכון להוסיף למי השתייה בישראל את החומר פלואוריד? המצדדים בהוספתו, מצביעים על יתרונו בהגנה בפני עששת ואילו המתנגדים, טוענים כי חשיפת יתר של פלואוריד עלולה לגרום לנזקים קשים. הסיכונים הנובעים מפלואוריד כרוכים בכך שבמהותו הינו פסולת רעילה, הנוצרת בתהליך ייצור האלומיניום. הפלואוריד מהווה 94% מתכולתה של תרופת ההרגעה הידועה לשמצה: פרוזאק ובנוסף להשפעות ההתנהגויות שיש לחומר, יש המייחסים גם הגברת הסיכון לחלות בסוגי סרטן שונים. מכל מקום, בחודש אפריל האחרון הודיעה שרת הבריאות יעל גרמן, כי בתוך שנה תופסק חובת הפלרת (הוספת פלואוריד) המים בישראל.
חדשות הפלרת מים ועולם הבירה
צילום: באדיבות אתר www.fluoridefreepdx.orgמסתבר עם זאת שכל צרכני הבירה שבינינו, זוכים בלא ידיעתו למנה נוספת של פלואוריד, המגיעה אל הבירה דרך המים המשמשים בתהליך ייצורה. אתר examiner.com מספר על בדיקת רמות פלואוריד אשר בוצעה לגבי בירות רבות, בהן מן הנמכרות בעולם, אשר את תוצאותיה ניתן למצוא באתר אחר: ffbeers.com. טרם נבדקו בירות המיוצרות בישראל.
מאחר שמדינות אירופה אינן נוהגות להוסיף פלואוריד למי השתייה שלהם, מסתבר שרמת הפלואוריד ברבות מן הבירות המיוצרות באירופה, אם כי לא בכולן נמוכה למדי. כך למשל הוכיחה הבדיקה כי רמת הפלואוריד בבירה "הייניקן" הינה נמוכה במיוחד. יוצאת דופן, היא הבירה האיטלקית Peroni, אשר בה נמצאה כמות גבוהה יחסית של פלואוריד - ppm0.9. לשם השוואה, שפופרת משחת שיניים מתוספת בפלואוריד מכילה כמות של כ 1 ppm ועל גביה מופיעה אזהרת צריכה מוגזמת.
כמות גבוהה יחסית של פלואוריד נמצאה גם בבירות שונות המיוצרות בדרום מזרח אסיה.
הבירות שנמצאו מכילות את הכמויות הקטנות ביותר של פלואוריד וחלקן אף לא הכילו פלואוריד כלל, הן בירות אשר בתהליך הייצור שלהן משתמשים היצרנים ב"מים טהורים", כלומר מי מעיין זכים בלבד.
את הרשימה המלאה של הבירות שלגביהן נבדקה תכולת הפלואוריד ניתן למצוא באתר: ffbeers.com.