פיתוח לשון אלקטרונית המיועדת לטעימת יינות
הירחון המדעי Singularity hub מדווח שמדענים ספרדיים פיתחו לשון אלקטרונית, המיועדת לטעימת יינות ובשלב ראשון, טעימת יינותיה של ספרד. תחילה, מתבצעים ניסויי טעימה של יינות קאווה, שהינה אידיאלית לשם כך, מאחר וסוגי הקאווה השונים ( Brut Nature, Extra Brut, Brut, Extra Dry, Dry, Semi Dry, Sweet ), מאופיינים לפי כמות הסוכר שהם מכילים ולפיכך ניתן לעשות שימוש במרכיב מולקולארי יחיד לשם אבחנה ביניהם.
הלשון האלקטרונית מצוידת במערכת של חיישנים אשר בדומה לפקעיות הטעם בלשון האנושית, מופעלים ע"י קשירת מולקולות ובמקרה זה – מולקולות סוכר. כפי שהלשון שלנו שולחת באמצעות תאי עצב מידע מולקולרי למוח, המפרש אותו כ"טעם", כך שולחים חיישני הלשון האלקטרונית אותות חשמליים, על פי תבניות מסוימות המותאמות לפי ריכוזי הסוכר. את האותות מפרשת רשת עצבית מלאכותית, אשר באופן מתמטי מדמה את פעולתה של רשת תאי העצב האנושית.
בדומה לאופן שבו הטעם נצרב בזיכרון האנושי ככל שאנו מתרגלים את חושי הטעם שלנו, כך העמידו המדענים את המערכת הרובוטית באימוני טעימה רבים, כך שהיא תוכל לקשר נכונה את התבניות לריכוזי הסוכר וסוגי היין. נכון להיום, הלשון האלקטרונית מצליחה לזהות נכונה שלושה סוגי קאווה שונים והמדענים מתכננים להמשיך באימונים, עד אשר הלשון תדע לזהות את כל סוגי הקאווה הקיימים.
ומהי המטרה המוצהרת של הפרויקט? לאו דווקא כדי לתפוס את מקומם של מבקרי היין האנושיים, אלא לשפר את ייצור היין על ידי זיהוי פגמים במהלך תהליכי העיבוד של היין.