מדענים גילו לראשונה כיצד מייצרים הצמחים את הטאנינים
גם אם אתם מעדיפים יינות פחות טאנים, לא תמצאו לעולם יין אשר אינו מכיל טאנינים כלל. טאנינים (Tannins), אותם רכיבים כימיים המצויים ביין הגורמים להרגשת היובש בפה, כמו של אפרסמון או תפוח שטרם הבשילו, הם גם הנותנים ליין את המבנה שלו ומאפשרים, יחד עם רכיבים אחרים, את השתמרותם של יינות על פני שנים, כאשר מדובר ביינות בעלי פוטנציאל התיישנות.
הטאנינים מגיעים לרוב אל היין באופן טבעי לחלוטין, מקליפת הענב, הזרעים והאשכולות וגם מן העץ אשר בו יושן היין. עם זאת, ניתן גם להוסיף טאנינים באופן מלאכותי, כאשר אילו חסרים, באמצעות "אבקת טאנין". תכונת המסיסות ביין של הטאנינים היא שמאפשרת להם למצוא את דרכם אל היין. למרות שמקור הטאנינים ביין ידוע, הרי שעד היום, לא הבינו המדענים במדויק את האופן שבו מייצרים הצמחים את הטאנינים מלכתחילה. כעת נפתרה החידה, בסיועו של צוות בין לאומי של מדענים.
אתר Wine Spectator הביא לאחרונה את מסקנותיו של צוות המדענים הבינלאומי, אשר ביצע את המחקר במכון הלאומי הצרפתי למחקר חקלאי, בעיר מונפלייה. בצמחים מצויים אורגנלים (Organelles) שהם חלקי תא בעלי יעודים ספציפיים, המוכרים שבאותם רכיבים הינם הכלורופלסטים, המעורבים בתהליכי הפוטוסינתזה של הצמח. מסקנות המחקר מעידות על כך שלצד האורגנלים אשר היו ידועים למדע עד היום, מצויים בצמחים כאלו נוספים, אשר תפקידם הייעודי הוא לייצר טאנינים, לאותם אורגנלים העניקו המדענים את השם ההולם בהחלט: "טאנוזומים" (Tannosomes).
המדענים סבורים שייעודם הטבעי של הטאנינים, שבאופיים הם מרים ועפיצים, הוא לשמש כקו הגנה ראשון של הצמח כנגד מזיקים ומחלות צמחים. כמעט כל הצמחים שהינם בעלי צינורות הובלה מכילים כמות כלשהי של טאנינים, אשר מטרתם להרתיע בעלי חיים שונים מללעוס את רכיביו הפגיעים של הצמח. המדענים סבורים שהבנת אופן ייצורם של הטאנינים וגילויים של הטאנוזומים, עשוי לקדם פיתוחם של רעיונות חדשים בכרם וביקב, ביחס להשפעת איכות הטאנינים על היין.