מטוסים זעירים ללא טייס גם במשימות אזרחיות
בימים אילו של לחימה בעזה, כאשר אחד מ"כוכבי" הלחימה הינם ללא ספק המטוסים הזעירים ללא טייס (מזל"ט), המבצעים משימות מורכבות של ריגול ותקיפה מעבר לקווים, נעים לדעת שאותם "לוחמים" מעופפים יודעים לבצע משימות מיוחדות גם בימי שלום, בכרמים.
לא רק זבוב פירות מפרה את תעשיית היין
בשנים האחרונות, הפכה הכורמות המדויקת (Precision Viticulture) לשם דבר ב"עולם החדש" של יצרני היין. מדובר באיסוף מדויק ופרטני של נתונים רבים הקשורים בכל נקודה ונקודה בכרם, כמו למשל באשר לכמויות אור ושמש, ללחות היחסית של הקרקע ועוד. לאחר איסוף הנתונים, ממפים את הכרם בהתאם ומנתחים את נתוניה, על מנת לאפשר את גידול הענבים האיכותיים ביותר, בחלקיה האופטימאליים של כל כרם. מקורה של כורמות זו בארה"ב ובאוסטרליה, אך גם בישראל עושים בה שימוש לא מועט והדוגמה הבולטת לכך הינם יקבי רמת הגולן.
אתר האינטרנט של הבי. בי. סי. מספר על תפקידם של המזל"טים בתהליך הכורמות המדויקת. הצעד הראשון הנדרש, הינו קבלת תצלומי אוויר של הכרם כולה ותפקיד זה, שבעבר בוצע על ידי טיסנים, שמור כיום בעיקר למזל"טים. אילו מופעלים בדרך כלל באמצעות מחשב נייד או IPAD ומצלמים הן צילומי סטילס והן סרטי וידאו, לרוב באמצעות שתי מצלמות המותקנות בהן, האחת מלפנים והשנייה הפונה כלפי מטה.
הצילום האווירי יוצר את הבסיס למפת הכרם וכנגדו מוצבים נתונים נוספים, כמו למשל דגימות קרקע וכיו"ב. התהליך כולו מונחה על ידי פלטפורמת GPS ואי לכך, ניתן בהמשך גם לתכנת את הבוצרות המכאניות לפעול על פי אותן קואורדינאטות שנקבעו בהתאם לתצלומי המזל"ט. לאחרונה גם נעשה שימוש במזל"טים לשם קבלת תצלומים תרמיים של הקרקע והצעד הבא עליו עמלים כעת, הינו צילום באמצעות מצלמות היפר ספקטורליות, העושות שימוש במלוא הספקטרום האלקטרו מגנטי, על מנת לתעד תמונה הכוללת הרבה יותר נתונים מאשר העין האנושית מסוגלת לקלוט. הנה כי כן, גם כאשר יפסיקו התותחים לרעום, המזל"טים לא יישארו מובטלים.