נדמה שמאז ומתמיד ידוע לנו שבקבוקי יין הפקוקים בפקק שעם, מומלץ לאכסן בשכיבה. הטעם העיקרי לכך כידוע, והוא לשמור על לחות הפקק על מנת שיישאר לח ולמנוע את התייבשותו.
אמירה מפתיעה שהושמעה בראשית חודש יוני האחרון במסגרת דיון שהתקיים בפורטוגל, מטילה ספק באמיתותה של ההנחיה המוכרת, בייחוד כאשר היא באה מפיו של ד"ר מיגל קבראל, מנכ"ל חברת Amorim, יצרנית פקקי השעם הגדולה בעולם. את הדברים מביא אתר האינטרנט: thedrinksbusiness.com.
מנכ"ל אמורים הפתיע את הנוכחים בדיון, באמירה לפיה לא רק שאין צורך להשכיב את הבקבוק על מנת לשמור על לחות הפקק, אלא שאפשר וההיפך הוא הנכון, שכן הנחת הבקבוק במצב שכיבה מזיקה ליינות ומאיצה את הזדקנותם. לטענתו של קבראל, רמת הלחות בפיית הבקבוק גבוהה מספיק על מנת לשמר את לחות הפקק גם כאשר הבקבוק מאוחסן במצב עמידה. עם לחות הקרובה ל 100% הרי שהטענה לפיה יש להשכיב את הבקבוק על מנת לשמר את הפקק, אינה אלא מיתוס.
מנכ"ל יצרנית פקקי השעם לא הסתפק בטענה הנ"ל, אלא אף גרס שאין כל צורך בשמירת תנאי לחות במקום בו מאוחסנים בקבוקי היין ובכלל זה ביקב (להבדיל ממרתפי החביות המצריכים לחות על מנת למנוע התאדות היין). ללחות הסביבתית לא יכולה להיות כל משמעות, כאשר הפקק מושפע מן הלחות שבתוך הבקבוק, הסביר קבראל. המיתוסים נופלים כעת בזה אחר זה, הסביר, עם פיתוח מחקרים חדשים וחדשניים על ידי תעשיית סוגרי הבקבוקים.
לאחר הדיון נשאל ד"ר קבראל על ידי נציגי thedrinksbusiness.com מדוע קורה לעתים שפקקים רטובים ביינות ישנים יותר מתכווצים, והשיב כי הימצאותו של הפקק במצב השרייה קבוע ביין, עלול להאיץ את היחלשות מבנה תאי השעם. בנוסף, האינטראקציה הנוצרת בין היין לבין פקקי השעם יוצרת לעתים תצורת תרכובות שזוהתה לאחרונה המכונה: Corklins, המשפיעות על צבע היין והעשויות להגביר את מרירותו.
מסקנתו של מנכ"ל יצרנית פקקי השעם היא לפיכך שבסיכום הכולל, עשויה הסביבה הלחה דווקא להשפיע באופן שלילי על היין. עוד לדברי קבראל, הרי שכלל אין מדובר בידע חדש, שכן כבר בשנת 2005 פורסם באוסטרליה מחקר שדן בנושא ואולם, "הבעיה היא שאנשים אינם באמת קוראים עבודות מחקר, אלא מתעניינים רק בכותרות".