תשכחו ממרלו וקברנה, היכונו להיפרד מריזלינג ושרדונה. במדור זה תקראו אך ורק על זני ענבי יין שכנראה לא נתקלתם בהם מעולם ושסביר מאוד שגם לא תתקלו בעתיד. כאן תוכלו לפגוש זנים עלומים או נעלמים ולעיתים גם הזויים למדי, זנים המצויים מחוץ לספקטרום של עולם היין המוכר לנו, היכונו לסיפורי ענבים...
TINTO CAO– כלב אדום?
המקום: עמק הדורו, פורטוגל.
הצבע: כהה.
האיכות: גבוהה.
הפורטוגזים ידועים בחיבתם לקרוא שמות זני ענבים על שם בעלי חיים שונים. מבחינה זו TINTO CAO ובפורטוגזית "כלב אדום" בהחלט אינו יוצא דופן, אם כי הדמיון בין הענב או היין לכלב, יהיה אשר יהיה צבעו, לחלוטין אינו ברור. טינטו קאו הינו זן איכותי הנותן יבול נמוך, שמקורו בעמק הדורו וכיום נטוע גם באזורים אחרים בפורטוגל ובייחוד בעמק הדאו וכן בקליפורניה ובאוסטרליה. צבעו אינו עמוק במיוחד, אך הוא נותן ארומות טובות – מתובלות באזורים חמימים, פרחוניות באזורים קרירים יותר אליהם הוא מותאם יותר.
בעבר שימש הזן בעיקר כמרכיב צדדי ביינות הפורט ואולם כיום ניתן למצוא אותו גם ביינות יבשים, בין כחלק מבלנד ובין כיין זני, דבר שבהחלט מחזיר את הזן לתמונה, לאחר שעקב הצמצום בכמויות הייצור של יינות הפורט, הצטמצמו נטיעותיו. איכותם של יינות Tinto Cão אינה בולטת בצעירותם, שכן הם נוטים תחילה להיות עפיצים וקשים לשתייה, ואולם כעבור כחמש שנות השתבחות בבקבוק, מפתח היין מעודנות ומורכבות של ממש, עם שילוב הרמוני בין טאנינים, חמיצות ומתיקות.