נעים בשטח
ויניפדיה
מאמרים ודעות
יינות ישראל
כתבות מהעולם
ביקורת מסעדות
אלכוהול
תערוכת קוניאקים
פסטיבל DRINKS
פסטיבל-cocktails
חג היין
בציר הזמן
TerraVino
פסטיבל White
יקב אשרה
איש הענבים
ביקורת מסעדות
ביקור ביקב
טיולים
טעימות יין
טעימות אלכוהול
נעים בשטח
על סדר היום
יין
יקב ישראל
(0) הצג תוצאות
בית הספר ליין
5694
פרסומות...
אתרי היין הטובים ביותר
כל המידע נמצא היום ברשת האינטרנט
מאת: הרן גיא
פורסם ב 05.11.2017

אם בעבר ידע היה כוח והיכולת לזכור ולשנן הועלתה על נס, כיום המידענות, היכולת להוציא את המוץ מן התבן ולהגיע במהירות אל המידע הנכון והמדויק, היא החשובה. ניתן למצוא במרשתת אינספור אתרים הקשורים לענף היין. בלוגים עצמאיים, לצד אתרי תוכן עשירים. עיתונים שהפכו לדיגיטליים לצד אתרים של יבואני ומפיצי יין שכוללים ידע בלתי נדלה. אז כיצד? איך? והיכן כדאי להשקיע את זמן הקריאה האינטרנטי שלנו? כאן תוכלו למצוא ריכוז של אתרי האינטרנט הטובים מסוגם. הנושא הזה דינמי ומשתנה באופן תדיר וסביר להניח שכבר מרגע פרסום שורות אלה, יעלו לאוויר אתרים רלוונטיים נוספים ואף על פי כן, ננסה לעזור לכולנו להתמקד ולמצוא את המידע המבוקש.

מתוך התחשבות בציבור הקוראים, לא נבחרו אתרים בשפות אקזוטיות כמו צרפתית, איטלקית, איסלנדית ואפילו רוסית. האנגלית נבחרה כשפה הבין לאומית שממלאת את מירב דפי הרשת הרלוונטיים. הרשימה אינה מתיימרת להכיל את כל האתרים הקיימים, אלא רק למקד לאתרים טובים במיוחד. אתם הקוראים מוזמנים כמובן להוסיף בתגובות אתרי אינטרנט נוספים שרובם בוודאי ראויים וצריכים היו להיכנס לרשימה הזו.

והרי האתרים ועיקרם תחילה:

דיקנטר – Decanter
מגזין יין ולייף סטייל בריטי שמפורסם ב 91 מדינות ברחבי העולם ע"ב חודשי. המגזין הוקם בלונדון ב 1975 והוא מגזין היין הוותיק ביותר בממלכה המאוחדת. הבריטים הם מהשחקנים החשובים ביותר (ויש שיגידו החשובים ביותר) בכל הקשור לביקורת יין ולמסחר ביין. המגזין כולל המלצות ודירוגי יין שמגיעים לשיאם בחודש אוגוסט בכל שנה במסגרת גביע דיקנטר העולמי (Decanter World Wine Awards – DWWA). אתר האינטרנט של המגזין הוקם בראשית ימי האינטרנט המסחריים, בשנת 1999 ומנקז אליו מיליוני גולשים מרחבי העולם.

www.decanter.com

וויין ספקטייטור - Wine spectator
המקבילה האמריקנית של דיקנטר הוקמה ב 1976 בסן דייגו, במקרה או שלא במקרה באותה שבה הביסו היינות האמריקנים את הצרפתים ב"משפט פריז" המפורסם. ב 1986 ערך המגזין שיחזור של הטעימה שגם בה היתה ידם של האמריקנים על העליונה. כמו המגזין, גם אתר האינטרנט נותן דגש גדול באופן יחסי ליינות ארה"ב ובנוסף מקום מרכזי לקולינריה ומסעדות. באוקטובר 2016 הקדיש המגזין גיליון שלם עם הרבה גאווה לתעשיית היין הישראלית. כדאי לשוטט גם ב WS Video שמוקדש כולו לסרטוני יין קצרים ומעניינים: http://video.winespectator.com/. רשימה מעניינת נוספת היא 100 היינות הטובים ביותר! אלו הם יינות נבחרים מתוך כלל היינות שטעמו צוות המגזין במהלך השנה. בסוף 2016 זכו להופיע ברשימה המכובדת 2 יינות ישראלים מהיקבים צרעה והרי גליל.

www.winespectator.com

ג'נסיס רובינסון - Jancis Robinson
ג'נסיס מארי רובינסון נחשבת בעיני רבים לכוהנת הגדולה של היין. היא כנראה מבקרת היין המשפיעה ביותר כיום והביקור האחרון שלה בישראל עדיין מעורר הדים. בין התארים שהיא מחזיקה: מאסטר אוף וויין (MW) ואבירה במסדר של בית המלוכה הבריטי, שהיא גם היועצת הרשמית שלו. בנוסף לטור שבועי בפיננשיל טיימס (Financial Times) מפעילה הגברת הראשונה של היין אתר אינטרנט שופע במידע ומרתק לקריאה. רובינסון פרסמה ספרים רבים וחשובים וזכתה לתארי כבוד בגרמניה, צרפת, בריטניה וארה"ב. אתר האינטרנט שנושא את שמה מאגד בתוכו עשרות כתבי יין מרחבי העולם ומובטחת לכם קריאה מרתקת בסגנון בריטי אלגנטי.

https://www.jancisrobinson.com/

רוברט פארקר – Robert Parker
"עורך הדין של היין" הלא הוא הוויין אדבוקט (Wine Advocate) הוא אתר האינטרנט של מבקר היין האמריקני שבנה אימפריה. תחת שמו של רוברט פארקר מופיעים מספר מגזינים חשובים שחלקם פתוחים לעיון לקהל הרחב וחלקם דורשים רכישת מנוי. הודעתו של פארקר על הפסקת פעילותו לקראת סוף 2016 מובילה לשינוי במאזן הכוחות בענף היין ואין מי שיזלזל בהשפעתו האדירה על הענף כולו.

https://www.robertparker.com/

וויין פ'ולי - Wine Folly
אתר צעיר ותוסס שהוקם בוושינגטון ב 2011 ע"י מדלין פוקט (Madeline Puckette). בלוג יין קליל שהופך את כל עולם היין לפשוט הרבה יותר להבנה. טקסטים בגובה העיניים, איורים צבעוניים והרבה אינפוגרפיקה (הצגה חזותית וקלה של מידע) עושים יותר לקירוב הצעירים לענף היין מהרבה אתרים רציניים ומסורתיים. מדלין, סומליירית מוסמכת ובחורה מגניבה באופן כללי, מטיילת, טועמת, מדריכה ובעיקר הופכת את היין להרבה יותר נעים למשתמש. באתר תוכלו למצוא, בנוסף לספר שהיא פרסמה, מפות צבעוניות של אזורי יין בעולם, סרטונים, כתבות ועוד הרבה מידע שכיף לגמוע.

www.winefolly.com

גארי וינרצ'וק – Gary Vaynerchuk
עם קרוב למליון עוקבים ביו-טיוב, גארי וינרצ'וק הוא אושיית יו-טיוב, או כמו שאנחנו קוראים לזה: יו-טיובר. גארי הוא יזם סידרתי שמתמחה בשיווק דיגיטלי והוציא מספר ספרים בנושא. ראשית הפרסום שלו היה סביב ענף היין, כאשר הפך את העסק המשפחתי מעסק עם מחזור של 3 מליון דולר בשנה ל 60 מליון דולר!

ספריית היין (Wine Library TV) הוא ערוץ היו-טיוב של גארי שמתמחה ביין. סרטונים אינטנסיביים שבהם טועם גארי יינות שונים, לעיתים קרובות ביחד עם מומחים שונים מרחבי העולם. בין היתר תוכלו למצוא שם סרטון עם דניאל רוגוב ז"ל וסרטון אחר שבו עומל גארי על התאמת יין לגפילטע פיש.

https://www.youtube.com/user/WineLibraryTV

הבלוג של גארי פעיל למדי וניתן למצוא בו כתבות בנושאים שונים כמו יזמות ושיווק דיגיטלי, לצד פוסטים על "כיצד לטעום יין"  ו"איך לבחור יין כשלא יודעים כלום על יין".

https://www.garyvaynerchuk.com/blog/

וויין סרצ'ר - Wine Searcher
כשנשאלה ג'נסיס רובינסון, על איזה אתר אינטרנט היא ממליצה, חוץ מהאתר שלה כמובן, היא בחרה להמליץ על וויין סרצ'ר. מנוע חיפוש המוקדש ליין, הוקם ב 1998 בניו-זילנד והוא סוג של זאפ עולמי ליין. באתר ניתן למצוא יינות שונים בחנויות ברחבי העולם, כולל מחירם הממוצע של היינות (כלי מאוד שימושי!) ורשמי טעימה על היין. בנוסף ניתן למצוא מידע על אזורי יין בעולם, זני ענבים ויצרני יין.

https://www.wine-searcher.com/

ויוינו – Vivino
קוראי שורות אלו מתחלקים לשתי קבוצות: אלו שכבר משתמשים באפליקציה של ויוינו ואלו שיתקינו אותה עם סיום קריאת הכתבה. בבסיסה, האפליקציה הידידותית למשתמש של ויוינו, היא כלי קל ונוח למשתמשים. מצלמים תווית של יין והאפליקציה מזהה את היין ונותנת עליו פרטים רבים כמו מחיר ממוצע, מקור, זני ענבים וכו'. המידע מוזן כולו על ידי המשתמשים, כך שכמו ווייז, כמות המידע האזורי תלויה בכמות המשתמשים השותים יין מאותו האזור. למעשה מדובר במערכת מתוחכמת שמתבססת לאיטה כ"הרשת החברתית" של חובבי היין. המערכת מאפשרת למשתמש לאגור את רשימת היינות שטעם, לראות מה חבריו חושבים על יינות שהם טעמו ולעקוב אחר פרסומים שלהם. בנוסף, ניוזלטר של ויוינו מפרסם כתבות תוכן המתבססות על טעמם של צרכני היין בעולם וכשמדובר במליוני משתמשים, ניתן לקבל תובנות מאוד מעניינות!

https://www.vivino.com/

ובישראל...
מכיוון שאנחנו נמצאים במגרש הישראלי, החלטתי להשאיר את הקטגוריה הזו לכם הגולשים. לאיזה אתר יין ישראלי אתם מקדישים הכי הרבה זמן קריאה? באיזה אתר הכי נוח להשתמש? וגם מה הייתם רוצים לראות באתרי אינטרנט בעברית הקשורים לענף היין? מוזמנים להשאיר תשובות ותגובות בסוף הכתבה.

אירועים קרובים
סדנת יינות אדומים
01-05-2024 19:00
סדנת יין אדומה לגמרי. כל מה שרצית לדעת על יין אדום ולא העזת לשאול. כולל התמקדות בחביות עץ אלון.
x
משתמש קיים - נא התחבר
התחברות לאתר איש הענבים תאפשר לכם להינות ממגוון השירותים המוצעים בו.
כמה זה 8 + 1 ?
לקוח חדש
שחזור סיסמא
משתמש חדש - נא הרשם
לאחר הרישום תשלח אליכם הסיסמא למייל שהזנתם.

לחצו כאן לחזרה להתחברות
שיחזור סיסמא
לאחר הזנת כתובת המייל ישלח אליכם לינק לשיחזור סיסמא
לחצו כאן לחזרה להתחברות