ההסכם הושג לאחר שהיקב הושבת לראשונה מאז שנת 1901
בשעה טובה הושג הסכם בין הנהלת יקבי כרמל לבין עובדי היקב, לאחר שהעובדים מימשו את איום השביתה עליו הכריזו לפני יותר משבועיים והפסיקו בערב ראש השנה את העבודה במתקני היקב השונים. על פי דיווח של מאיר תורג'מן במוסף "ממון" של "ידיעות אחרונות", התבצרו בערב ראש השנה ביקב בראשון לציון למעלה ממאה עובדים וחסמו את שערי היקב. מדובר בשביתה הראשונה ביקב מאז שנת 1901, אז שבתו העובדים לאחר פיטוריהם של 7 מחבריהם. היקב עצמו הוקם לפני 124 שנה.
כזכור, לפני כשנה ומחצה, מכרו אגודת הכורמים והסוכנות היהודית את עיקר אחזקותיהן ביקב לקבוצת משקיעים, לפי שווי של 130 מיליון שקלים וכיום המשקיעים מחזיקים בכ 61% מהמניות, אגודת הכורמים ב 27% והסוכנות ב 12%. סכסוך העבודה נולד על רקע החלטתם של הבעלים להפסיק את פעילות היקב בראשון לציון ולמכור ליזמי נדל"ן את הקרקע עליה הוא יושב ולנוכח אי שביעות הרצון של העובדים מהסדרי הפרישה שהוצעו לעובדי היקב שנסגר. פעילות היקב תועבר ליקב החדש המוקם באלון תבור שבצפון.
על פי הדיווחים ב"ידיעות אחרונות", העובדים דרשו פיצויי פיטורין בשיעור של 240%, כלומר 140% יותר ממה שמופקד עבורם בקרנות הפיצויים, זאת על סמך תקדימים של מפעלי מזון אחרים שהעבירו פעילותם ממרכז הארץ לפריפריה, כמו למשל טרה ואסם.
נראה שהשבתת פסי הייצור ביקב, והסיכון להיווצרות מחסור ביינות יקב כרמל דווקא לקראת חג הסוכות, הביאה את ההנהלה והעובדים לשולחן הדיונים ולהסכמות. יצוין שהשביתה פרצה בעיתוי בעייתי ממילא עבור היקב, כאשר שוק היין בישראל רווי והמלאים גדולים, אירועי הקיץ בדרום פגעו במכירות בכל רחבי הארץ והתקופה – תקופת החגים, הינה אחת משתי תקופות השיא במכירות במהלך השנה, לצד התקופה שלפני חג הפסח.
"ידיעות אחרונות" מדווח כי ההסכם שהושג, מהווה כצפוי פשרה בין עמדות הצדדים. העובדים הוותיקים יזכו לפיצויי פיטורין מוגדלים בשיעור של 180%, ואילו העובדים החדשים יותר יקבלו פיצויים בשיעור 120% בלבד. בנוסף, יזכו כל העובדים לתוספת שכר רטרואקטיבית של 4%, החל מחודש אפריל 2014. עובדים שנותרו להם עד שנתיים טרם פרישתם לגמלאות, יוכלו לפרוש כבר כעת לפנסיה מוקדמת, ואילו לעובדים האחרים, תדאג ההנהלה להכשרה למקצועות חדשים, על מנת שיוכלו להשתלב ביתר קלות בשוק העבודה.