מנכ"לית יקבי כרמל פורשת לאחר שנה וחצי בלבד בתפקיד ועל רקע חילוקי דעות עם חלק מהבעלים החדשים של היקב
כשנה וחצי בלבד לאחר שמונתה לתפקיד מנכ"לית יקבי כרמל, פורשת דליה זוננפלד-מנדלמן מתפקידה. על פי המתפרסם בין היתר בכתבתה של נווית זומר ב"ידיעות אחרונות", הרקע לפרישה המפתיעה הינו חילוקי דעות עם חלק מבעלי היקב, באשר לצעדים שעל היקב לנקוט על מנת להחזירו לרווחיות.
עם מינויה לתפקיד מנכ"לית היקב, החליפה זוננפלד-מנדלמן בחודש יולי 2013 את מיכל רייס, יועצת השיווק של היקב, אשר תפקדה באופן זמני כממלאת מקום המנכ"ל, לאחר פטירתו של המנכ"ל הקודם ישראל איבצן, בחודש פברואר 2013. מינויה של זוננפלד-מנדלמן הגיע כחצי שנה לאחר שיקבי כרמל נרכשו על ידי קבוצת משקיעים יהודים בעלי הון. קודם למינוי בכרמל, כיהנה זוננפלד-מנדלמן תקופה קצרה בתפקיד מנכ"לית תדהר השקעות ולפני כן בענף המזון - כמנכ"לית שטראוס קפה, אחרי שורה של תפקידים קודמים בקבוצת שטראוס.
בשנים שלפני מכירתו של יקב כרמל, הגדול מבין יקבי ישראל, סבל היקב מהפסדים ניכרים. עסקת המכירה קרצה לפיכך למשקיעים, לא רק בשל איכות יינותיו של היקב, וודאי שלא עקב מצבו הפיננסי, אלא גם ואולי בעיקר, על רקע העובדה שבבעלות יקבי כרמל קרקעות רבות, בחלקן יוקרתיות, כמו למשל מתחם היקב בראשון לציון, קרקעות בזיכרון יעקב, בגליל ואף כרמים רבים שבבעלות היקב ברחבי הארץ. מחזור המכירות של יקבי כרמל עמד לפני המכירה על כ 220 מיליון שקלים בשנה.
התוכנית העסקית שהציגה קבוצת המשקיעים הרוכשת עם בואה ליקב, הציבה יעד גידול במכירות של 30% בארבע השנים הראשונות שלאחר המכירה. כן תכננו כי 50% מכספי הרכישה, כלומר סך של 30 עד 40 מיליון שקלים, יוזרמו לקופת היקב ולחיזוקו הפיננסי ואילו היתרה תשמש להחזר הלוואות, בעיקר לבנקים.
בתקופת כהונתה של זוננפלד-מנדלמן ננקטו מספר צעדי הבראה משמעותיים ובהם מכירת מגרש היקב ההיסטורי בראשל"צ למשקיעים פרטיים, והעברת עיקר פעילות הייצור ליקב החדש שבנייתו הושלמה באלון תבור. התפטרות המנכ"לית באה פחות משלושה חודשים לאחר שהושג הסכם עם עובדי היקב אשר סיים שביתה שהוכרזה ביקב לראשונה מאז שנת 1901. אפשר לפיכך שחילוקי הדעות בין המנכ"לית לבין הבעלים, או חלקם, סבו סביב הקצב שבו התקדמו הליכי ההבראה ובאשר לקצב מימוש תכנית הגידול במכירות, דווקא בתקופה שבה ענף היין הישראלי נראה דורך במקום מבחינת היקפי ייצור ורווחיות.