חשבתם שכבר שמעתם הכל אודות השפעת שינויי האקלים והתחממות הגלובלית על עולם היין? אם כך, תתכוננו לשמוע עוד הרבה יותר. הידיעה התורנית בנושא מגיעה הפעם מכיוון חלקו הדרומי של עמק הרון הצרפתי, מן האפלסיון המוכר ורב המוניטין של שאטונף דה פאפ (Châteauneuf-du-Pape). ייחודו של אזור היין הזה, הוא בכך שמותרים לשימוש בבלנד האדום שלו לא פחות מאשר 13 זנים שונים ויש האומרים שבפועל ובאופן בלתי רשמי, עושים שם שימוש בעשרים זנים. יתרה מכך, הרי שחלק מן הזנים המותרים בבלנד האדום הם בכלל זנים בהירים.
הגמישות שמתאפשרת ליצרנים באזור באופן הרכבת הבלנדים מוכיחה את עצמה כעת פעם נוספת, בהתמודדות של היקבים עם השפעות שינויי האקלים המתרחשים בשנים האחרונות באזור. האפשרות לשלב זנים לבנים ביין האדום נותנת פתרון לצורך בשיפור האיזון ביין בין החומציות, שהולכת ויורדת ככל שהטמפרטורות עולות ומתקבלים ענבים בשלים יותר, לבין רמות האלכוהול, שהולכות ועולות ממש מאותה סיבה וגם לשינויים שמביא עמו החום למבנה הטאנינים ביין. שיפור האיזון מבטיח שרעננות היינות לא תיפגע.
אתר דקנטר מדווח שיקבים בשאטונף אשר עד היום לא עשו שימוש כלל בזנים לבנים בבלנד, או שעשו בהם שימוש מזערי בלבד, אף שהדבר כאמור מותר, מתכננים שינוי. יקב דומיין לה שרבונייר (Domaine de la Charbonnière) למשל, אשר יינותיו כבר הגיעו בבציר 2016 לרמות של 16% אלכוהול, צפוי לשלב ביינותיו, בתוך 4 שנים מהיום, לכשניתן יהיה לבצור ענבים ליין מן הכרמים החדשים שנטע, כמויות קטנות של הזנים בורבלן (Bourboulenc) וקלארט (Clairette). גם יקבים נוספים מתוך 290 היצרנים המשתייכים לאפלסיון, נוטעים כעת כרמים מזני הענבים האמורים וכן גפנים מן הזנים הלבנים פיקפול (Picpoul) ופיקרדין (Picardin), במטרה להוסיף אותם ליינותיהם האדומים.